Fókuszban a HR
kerekasztal beszélgetés

Jó légkör, egy olyan fórum, ami eddig hiányzott.
Örül mindenki a találkozásnak és mindenki kíváncsi a többiekre.
Szélesíthetik a látáskörüket, gyakorlati ismereteket szerezhetnek, más HR szakembereket ismerhetnek meg, más-más vállalati kultúrával.
Tapasztalatcsere, információ megosztás, ismerkedés.
A formális szakmai rendezvények mellett egy valódi korlátlan és kötetlen beszélgetésben, igazi tapasztalatcserében lehet részünk. Élményszámba menő tanulás.
Tapasztalatcsere, bizalmi légkör, releváns és kompetens résztvevők.
Hasznos, gyakorlatias, élő példák, problémák kerülnek szóba, legjobban talán egymástól tudunk tanulni.
Hasznos beszélgetések, benchmarking kötetlen formában.
Tapasztalatgyűjtés, új/másfajta megoldások megismerése, hasznosítása. Megerősítés a jó irányról.
Kötetlenül beszélgethet az őt érintő témáról, ismerkedhet kollégákkal, jó ötleteket kaphat.
Nagyon sokrétű tapasztalatokat lehet szerezni, több területről érkeznek kollégák, hasznos belelátni más formában működő cégek életébe, HR apparátusába.
Érdekes tapasztalatokat lehet megismerni, több oldalról, több szektorból.


job seekers

Az interjúról általában
Mire kell feltétlenül figyelni, amikor interjúra megyünk?
Gyakran előforduló interjúkérdések

Az interjúról általában

Interjúra azok a jelentkezők számíthatnak egy-egy pozícióval kapcsolatban, akik az önéletrajzuk alapján megfelelnek az alapkövetelményeknek. Ügyeljen arra, hogy itt személyes kontaktusról van szó, ezért a megjelenés, a viselkedés, a beszédstílus stb. mind befolyásolják a kérdezőben kialakuló véleményt, aki ennek alapján dönti el, hogy kit javasol további interjúkra!

A beszélgetés gyakorlatilag az eddigi tanulmányokat, szakmai tapasztalatokat, nyelvtudást és egyéb ismereteket veszi sorra, kiegészítve a jelentkező személyiségjegyeivel. A jelöltnek itt lehetősége nyílik az önéletrajzban leírt tömör adatok bővebb kifejtésére, például konkrét példákkal alátámasztva mutathatja be a képességeit, beszámolhat eddigi szakmai eredményeiről, de általában sor kerül a nyelvtudás ellenőrzésére is. Jó alkalom ez arra is, hogy kérdéseket tegyen fel a pozícióval vagy magával a céggel kapcsolatban is.

Különböző interjútechnikák léteznek, amelyeket a pozíciótól, cégtípustól, iparági normáktól és más tényezőktől függően választ ki a cég egy-egy új poszt betöltése során. Különbség lehet két, típusát tekintve azonos interjú között is, hiszen másfajta megközelítést igényel például egy pályakezdővel vagy egy felsővezetővel lefolytatott beszélgetés.

Mire kell feltétlenül figyelni, amikor interjúra megyünk?

Felkészülés

Gyűjtsön be és tanulmányozzon minden elérhető információt arról a cégről, amelynél az állást megpályázta! A felkészültség egyrészt döntő szempont lehet a végső jelölt kiválasztásában, de a jelentkezőnek is előnyére válik, ha tájékozott, hiszen minél több információ van a birtokában, annál jobb döntést tud hozni.

Legyen tisztában saját önéletrajzának tartalmával, az ebben szereplő dátumokkal, nevekkel, feladatokkal stb!

Gyakori hiba, hogy egy jelölt egyszerre több pozícióra is elküldi jelentkezését, az interjún pedig már nem tudja, tulajdonképpen miért is ül ott. A találkozó előtt szánjon pár percet arra, hogy utánanéz, Ön jelentkezett-e egy pozícióra, vagy Önt keresték meg a lehetőséggel! Ha az előbbi eset áll fenn, akkor felmerülhet a kérdés: miért keltette fel az ajánlat az érdeklődését? Ilyenkor nem kelt jó benyomást, ha egy tömör "nem tudom" a válasz.

Készítse össze és vigye magával az igazolványképét és az önéletrajzának egy példányát, mert szükség lehet rá (például ha jelentkezését faxon küldte, annak minősége esetleg nem megfelelő)!

Megjelenés, viselkedés

Válasszon az évszaknak és az alkalomnak megfelelő, elegáns öltözetet! A hölgyek esetében kosztüm, férfiaknál pedig az öltöny és nyakkendő javasolt.

A viselkedéssel kapcsolatban az alapvető illemszabályok itt is élnek, de felhívjuk a figyelmet a következőkre: kézfogása legyen határozott, de nem erőfitogtató; ügyeljen a szemkontaktusra; beszélgetés közben igyekezzen természetesen viselkedni, pl. ne hintázzon a széken; a kérdésekre adjon részletes, konkrét válaszokat.

Ne akarjon kibújni a bőréből, másnak látszani, mint amilyen valójában, hiszen nincsen általánosan elfogadott személyiség, minden terület, pozíció, cégtípus mást részesít előnyben. Az interjún való "szerepjátszás" pedig előbb-utóbb visszaüt.

Pontosság

Érkezzen pontosan. Ha tudja, hogy késni fog, mindenképpen jelezze ezt telefonon! Egyrészt ezt kívánja meg az udvariasság, másrészt elképzelhető, hogy egy másik találkozó miatt nem tudják aznap a megbeszélt időponton kívül fogadni, és így újabb egyeztetésre van szükség.

Gyakran előforduló interjúkérdések

Több tényező befolyásolja, hogy miről szól pontosan egy interjú, mire van úgymond kihegyezve. Az alábbi kérdéseket nagy valószínűséggel felteszik minden jelöltnek már az első interjún, de természetesen egyéb témák, vagy akár helyzetgyakorlatok is előfordulhatnak a beszélgetések során:

Amit mindenképpen kérdezzen meg az adott állásról:

A javadalmazással, anyagiakkal kapcsolatos kérdések szintén fontosak, de ezeket a tárgyalási folyamat végén célszerű feltenni. Ilyenek például: