Fókuszban a HR
kerekasztal beszélgetés

Jó légkör, egy olyan fórum, ami eddig hiányzott.
Örül mindenki a találkozásnak és mindenki kíváncsi a többiekre.
Szélesíthetik a látáskörüket, gyakorlati ismereteket szerezhetnek, más HR szakembereket ismerhetnek meg, más-más vállalati kultúrával.
Tapasztalatcsere, információ megosztás, ismerkedés.
A formális szakmai rendezvények mellett egy valódi korlátlan és kötetlen beszélgetésben, igazi tapasztalatcserében lehet részünk. Élményszámba menő tanulás.
Tapasztalatcsere, bizalmi légkör, releváns és kompetens résztvevők.
Hasznos, gyakorlatias, élő példák, problémák kerülnek szóba, legjobban talán egymástól tudunk tanulni.
Hasznos beszélgetések, benchmarking kötetlen formában.
Tapasztalatgyűjtés, új/másfajta megoldások megismerése, hasznosítása. Megerősítés a jó irányról.
Kötetlenül beszélgethet az őt érintő témáról, ismerkedhet kollégákkal, jó ötleteket kaphat.
Nagyon sokrétű tapasztalatokat lehet szerezni, több területről érkeznek kollégák, hasznos belelátni más formában működő cégek életébe, HR apparátusába.
Érdekes tapasztalatokat lehet megismerni, több oldalról, több szektorból.


mainpage

'Fókuszban a HR'

2009. február 27-én került első alkalommal megrendezésre a Focus Consulting Kft., 'Fókuszban a HR' elnevezésű kerekasztal beszélgetése. A HR szakemberek által előzetesen ajánlott témák közül az első alkalomra két témakört választottunk ki; vendégeink a HR stratégiai szerepéről és a vállalati tehetséggondozás kérdéseiről cserélhettek tapasztalatot egymással.

A jelen lévők két asztalnál foglaltak helyet, ahol tanácsadó kollegáink kérdései és probléma felvetései alapján mindkét témáról körülbelül egy-egy órát volt módjuk beszélgetni.

Mivel vendégeink különböző piaci területekről, más-más cégkultúrájú és méretű cégektől érkeztek, különösen tanulságosnak bizonyult a bevett gyakorlatok, tapasztalatok összevetése, megvitatása. A beszélgetések kifejezetten oldott hangulatban zajlottak, és noha a rendezvény végén a legtöbben siettek vissza munkahelyükre, többen jelezték, hogy szívesen folytatnák tovább a tapasztalatcserét.  

A résztvevők között mindkét asztalnál konszenzus volt azt a tényt illetően, hogy a HR akkor tud stratégiai, döntéshozói szerepet betölteni egy szervezetben, ha a tulajdonosoknak, cégvezetésnek megvan erre az igénye. Tehát a vezetés stílusa, kultúrája erőteljesen meghatározza a HR funkcióját, lehetőségeit, és emellett természetesen kulcsfontosságú a HR vezető személyisége is. A jó HR vezető univerzális szakember, mert HR stratégiai működésének elérése illetve megtartása érdekében, egyszerre kell kiváló értékesítőnek, marketingesnek és pénzügyesnek lennie. A résztvevők bemutatták a saját cégüknél működő gyakorlatot, megvitatták az adminisztratív funkciók kiszervezésének előnyeit és hátrányait, továbbá szó esett az árnyék-HR kialakulásának okairól, illetve a végrehajtó szerepbe kényszerített HR működési nehézségeiről is.

A tehetségmenedzsmentről zajló beszélgetés is a különböző cégeknél szerzett gyakorlati tapasztalatok megosztásával kezdődött. Vendégeink felhívták a figyelmet a kulcsember és tehetség közti különbségtételre, illetve a fogalmak definiálásának nehézségeire. A tehetségek megtalálása kapcsán többen kiemelték az egyetemekkel közösen szervezett kooperatív képzések és a dolgozói ajánlási rendszer előnyeit. A vezetők nagyrészt egyetértettek abban, hogy a munkavállalói elégedettség rendszeres mérése, a következetesen végigvitt teljesítmény-értékelések nagy segítséget, és hasznosítható ötleteket nyújtanak a tehetségek megtartása és fejlesztése során felmerülő kérdések és problémák megoldásához. Volt vendégünk, aki a tesztekkel és felmérésekkel kapcsolatos ellenérzésének adott hangot, de közös konklúziónak tekinthetjük, hogy a körültekintő és hatékony vállalati kommunikáció a tehetséggondozás sikerességének is egyik alapvető pillére. 

Reméljük, hogy a következő alkalommal többeket visszatérő vendégként üdvözölhetünk majd, és bízunk benne, hogy azok közül is sokan kedvet kapnak a tapasztalatcseréhez, akik az első alkalommal nem tudtak eljönni. Találkozunk két hónap múlva!

Ha szeretne további kérdéseket intézni a rendezvény alkalmával megismert vezetők felé, ha úgy gondolja, hogy kimaradt olyan téma, melynek kapcsán folytatná az eszmecserét, és szívesen maradna kapcsolatban a rendezvény résztvevőivel, kérjük, csatlakozzon a 'Fókuszban a HR' klubhoz a LinkedIn oldalon is: http://www.linkedin.com/groups?gid=1828475

 

A Fókuszban a HR első kerekasztal beszélgetését a TÜV Rheinland Akadémia Kft. támogatta.

 


      Fotó: Wágner Kata